نحوه دسترسی به منوی بوت در ویندوز 11
منوی گزینه های پیشرفته، که گاهی اوقات منوی بوت نامیده می شود، حاوی ابزارها و گزینه های پیکربندی است که می توانید برای عیب یابی یا تعمیر رایانه شخصی خود از آنها استفاده کنید. در اینجا نحوه استفاده از آن در ویندوز 11 آورده شده است.
منوی گزینه های پیشرفته چه کاری انجام می دهد؟
منوی Advanced Startup Options تعدادی ابزار کمکی را به شما ارائه می دهد. برخی از آنها به سادگی کلیک چپ روی گزینه هستند و کار شما تمام است، در حالی که برخی دیگر نیاز به تعامل گسترده با کاربر دارند. در اینجا خلاصه ای کوتاه از اینکه چه ابزارهایی هستند و چه کاری انجام می دهند آورده شده است.
- Startup Repair:گزینه Startup Repair سعی می کند به طور خودکار مشکلاتی را که از بوت شدن صحیح ویندوز 11 جلوگیری می کند، برطرف کند.
- Startup Settings: تنظیمات راه اندازی به شما امکان می دهد نحوه بوت شدن ویندوز 11 را تغییر دهید. شما می توانید کارهایی مانند فعال کردن حالت ایمن، اشکال زدایی، یا ثبت بوت را انجام دهید.
- Command Prompt: گزینه Command Prompt یک پنجره Command Prompt ظاهر می شود که می توان از آن برای اجرای دستورات تشخیصی یا تعمیر استفاده کرد.
- Uninstall Updates: گزینه Uninstall Updates آخرین به روز رسانی های نصب شده، از جمله نسخه های اصلی ویندوز یا به روز رسانی ها را برمی گرداند.
- تنظیمات سختافزار UEFI: این گزینه رایانه شما را مجدداً راهاندازی میکند و BIOS/UEFI را باز میکند .
- System Restore: بازیابی سیستم به شما امکان می دهد از یک نقطه بازیابی قبلا ایجاد شده برای بازگرداندن ویندوز به نقطه ای که به درستی کار می کرد استفاده کنید.
- System Image Recovery: بازیابی تصویر سیستم مشابه بازیابی سیستم است، اما به جای نقطه بازیابی از یک تصویر کامل سیستم استفاده می کند. تصاویر سیستم بسیار بزرگتر و کاملتر از نقاط بازیابی هستند و شامل تمام فایل ها، برنامه ها و تنظیمات شما می شوند.
نحوه دسترسی به منوی گزینه های پیشرفته
ویندوز 11، برخلاف ویندوز 10، از سیستمهایی که بایوس اجرا میکنند پشتیبانی نمیکند – آنها باید از UEFI استفاده کنند. شرط UEFI به این معنی است که منوی راه اندازی پیشرفته همیشه از داخل ویندوز قابل دسترسی است.
مرتبط: نحوه تغییر حساسیت ماوس در ویندوز 10 یا 11
در برنامه تنظیمات
منوی Start را باز کنید، “Settings” را در نوار جستجو تایپ کنید و سپس روی “Open” کلیک کنید یا Enter را بزنید.
مطمئن شوید که در پنجره System هستید. اگر نیستید، روی «System» در گوشه سمت چپ بالای پنجره تنظیمات کلیک کنید. سپس به پایین بروید و روی «Recovery» کلیک کنید.
بخشی با عنوان “Recovery Options” وجود خواهد داشت. به دنبال بخشی با عنوان «Advanced Startup» باشید، مطمئن شوید که هر چیزی را که روی آن کار می کنید ذخیره کرده اید و سپس روی «Restart Now» کلیک کنید. ممکن است در مورد کار ذخیره نشده هشداری دریافت کنید—اگر قبلاً همه چیز را ذخیره کرده اید، نگران آن نباشید.
کامپیوتر شما پس از چند ثانیه راه اندازی مجدد می شود.
با کلیک روی Restart
اگر نمیخواهید وارد برنامه تنظیمات شوید و در برخی از منوهای فرعی پیمایش کنید، یک راه کارآمدتر وجود دارد: شیفت روی گزینه Restart کلیک کنید. روی دکمه Start کلیک کنید یا کلید Windows را بزنید، روی نماد پاور کلیک کنید، سپس Shift را نگه دارید و روی Restart کلیک کنید.
واضح ترین مکان برای استفاده از این ترفند، گزینه Restart در منوی Start است، اما این تنها مکان نیست. تقریباً در هر جایی که میبینید دکمه «Restart» کار میکند، از جمله صفحه قفل یا ورود به سیستم.
پس از راه اندازی مجدد کامپیوتر
پس از کلیک بر روی “Restart Now” در منوی بازیابی یا Shift-click “Restart”، رایانه شما یک صفحه آبی با چند گزینه روی آن نمایش می دهد. از میان گزینه های لیست شده، «Troubleshoot» را انتخاب کنید.
مرتبط: نحوه انتخاب بلندگو برای خروجی صدا در ویندوز 11
توجه: این امکان وجود دارد که گزینه های بیشتری نسبت به آنچه در اینجا نمایش داده می شود در دسترس شما باشد. برای مثال، صفحه «Choose an option» ممکن است گزینه «Use a Device» را نیز داشته باشد.
در صفحه بعدی روی گزینه Advanced Options کلیک کنید و به منوی Advanced Options هدایت خواهید شد.
تمام – شما در پنجره گزینه های پیشرفته هستید.
منوی گزینه های پیشرفته دارای تعدادی ابزار مختلف در دسترس است. برخی از آنها مانند Startup Repair کاملاً خودکار هستند، در حالی که برخی دیگر مانند Command Prompt به تعامل گسترده با کاربر نیاز دارند. این که شما استفاده می کنید بستگی زیادی به مشکل کامپیوتر شما دارد.