
بدون تردید دو گوشی میت 20 پرو هوآوی و آیفون XS مکس از بهترین گوشی هایی هستند که در بازار موجود بوده و قابل خرید خواهند بود. اما به نظر شما کدامیک از این دو گوشی گزینه خرید بهترین است؟ ما در این مطلب میخواهیم به مقایسه هوآوی Mate 20 Pro با آیفون XS Max بپردازیم و مروری بر نقاط قوت و ضعف هر یک از این دو اسمارتفون (smartphone) نسبت به یکدیگر داشته باشیم.
مقایسه هوآوی Mate 20 Pro با آیفون XS Max اپل: طراحی و ظاهر
از نظر کیفیت ساخت هر دو گوشی مورد نظر یعنی آیفون ایکس اس مکس اپل و هم هوآوی میت 20 پرو از بهترین های بازار هستند و مطمئن باشید اوج اقتدار شرکت های سازنده خود را به رخ میکشند. موادی که در طراحی بدنه و قاب این دو گوشی بکار رفته بسیار با کیفیت بوده و از مقاوم ترین موادی هستند که در ساخت اسمارتفون های امروزی بکار گرفته میشوند. فریم اصلی هر دو گوشی آلومینیومی است و قاب پشت و پنل جلوی هر دوی آن ها با شیشه ضد خش پوشانده میشود. جنس شیشهای که در قاب هوآوی میت 20 پرو بکار رفته از گوریلاگلس 5 است که مقاومت بسیار بالایی در برابر خراشیده شدن و تماس با اشیا و اجسام تیز دارد، اما از سمت مقابل اشاره دقیقی به مدل شیشه ضد خط بکار رفته در قاب آیفون XS Max اپل نشده و فقط میدانیم که این شیشه ضد خش و دافع چربی خواهد بود. بکارگیری شیشه در قاب پشت و پنل جلوی دو گوشی مورد نظر سبب شده که آن ها ظاهری بسیار زیبا، شیک، براق و چشم نواز داشته باشند که این مسئله کاملا با معیارهای طراحی اسمارتفون های مدرن تطابق دارد.
زمانی که آیفون XS Max و هوآوی Mate 20 Pro را در دست بگیرید، متوجه میشوید که میت 20 پرو نسبت به آیفون ایکس اس مکس کم عرض تر است. عرض کمتر این گوشی سبب شده در مقایسه با آیفون ایکس اس مکس کشیدهتر به نظر آید، اما واقعیت موضوع این است که دو گوشی نام برده شده از نظر طول (ارتفاع) تقریبا ابعاد یکسانی دارند. ابعاد بدنه آیفون XS Max برابر 7.7 در 77.4 در 157.5 میلیمتر بوده و بدنه هوآوی میت 20 پرو ابعاد 8.6 در 72.3 در 157.8 میلیمتری را ارائه میکند. بنابراین دو گوشی مذکور تقریبا طول یا ارتفاع یکسانی دارد و از نظر عرضی، آیفون XS Max عریض تر از میت 20 پرو خواهد بود و از نظر ضخامت هم آیفون ایکس اس مکس باریک تر از گوشی هوآوی Mate 20 Pro طراحی شده است. از نظر وزن هم آیفون ایکس اس مکس از میت 20 پرو سنگین تر خواهد بود چون وزن آن حدود 208 گرم است و وزن میت 20 پرو هوآوی در حدود 189 گرم اندازهگیری شده است. پس علیرغم اینکه دو گوشی مذکور از نظر جنس مواد بکار رفته در بدنه خود با هم وجه اشتراک دارند، از نظر ابعاد و وزن چندان شبیه به هم نیستند و دو زبان طراحی متفاوت در ساخت فریم بدنه آن ها بکار رفته است. ترجیح دادن هر یک از این دو گوشی نسبت به گوشی دیگر از نظر ابعاد بدنه به سلیقه شخصی کاربر بستگی دارد. برای مثال اگر دوست دارید گوشی بلندتر و کم عرض به نظر آید، میت 20 پرو گزینه مناسب شماست اما اگر دوست دارید گوشی عریض تر باشد و ضخامت بدنه آن کمتر شود، مطمئنا آیفون XS Max برایتان مناسبتر است.
هر دو اسمارتفون مذکور از طراحی ضد آب بهره میبرند و استاندارد ضد آب IP68 توسط آن ها پشتیبانی میشود. به موجب این ویژگی هر دو گوشی میتوانند در عمق 2 متری آب تا مدت زمان 30 دقیقه دوام داشته باشند. یکی دیگر از ویژگی های مشترک دو گوشی مذکور مربوط به امکان پشتیبانی همزمان از دو سیم کارت میشود که ویژگی نویی برای آیفون های اپل است اما طرفداران گوشی های اندرویدی کاملا با آن آشنا هستند. اما بیایید در مورد ویژگی های بیومترک دو گوشی صحبت کنیم.اگر به قاب پشت و پنل جلوی دو گوشی نام برده شده نگاهی بیندازید متوجه خواهید شد که هیچ بخش فیزیکی به عنوان اسکنر انگشت در هیچکدام از آن ها بکار نرفته است، پس احتمالا این سوال در ذهنتان ایجاد میشود که چطور باید از قفل نمایشگر آن ها عبور کنیم؟ خوشبختانه در این راستا هم هوآوی و هم اپل رویکردهای نوین و جدیدی را ارائه میکنند. اپل بدین منظور در آیفون XS Max قابلیت تشخیص چهره اختصاصی خودش را پیادهسازی کرده که اصطلاحا به آن فیس آیدی (Face ID) گفته میشود. به موجب این قابلیت کاربر تحت هر شرایط میتواند با گرفتن گوشی جلوی صورت خودش از قفل نمایشگر آن عبور نماید یا تایید های امنیتی مورد نیاز دستگاه را پشت سر بگذارد. قابلیت فیس آیدی با استفاده از تکنولوژی های پیچیده و بسیار دقیقی در آیفون XS Max پیادهسازی شده و عملکرد بسیار عالی و بینقصی دارد. در بررسی های صورت گرفته مشخص شد که فیس آیدی میتواند چهره دو قلوهای همسان را از هم تشخیص دهد یا تغییراتی چهره و صورت کاربر مثل آرایش کردن، عینک زدن، ریش و سبیل گذاشتن، کلاه گذاشتن، تغییر مدل مو و غیره را درک کند و این مسائل در عملکرد آن هیچ اختلالی ایجاد نکنند. بنابراین در آیفون ایکس اس مکس اپل هیچ خبری از اسکنر انگشت فیزیکی نیست و استفاده از فیس آیدی تنها روش بیومتریک موجود برای گذر از قفل نمایشگر و تاییدهای امنیتی خواهد بود.
اما در سمت مقابل هوآوی دو قابلیت بیومتریک را در گوشی میت 20 پرو برای گذر از لایه های امنیتی گوشی و قفل نمایشگر آن پیاده سازی کرده است. قابلیت اول دقیقا مشابه با همان فیس آیدی آیفون ایکس اس مکس خواهد بود و به موجب آن کاربر میتواند با قرار داد گوشی در جلوی صورت خودش از قفل نمایشگر عبور کند یا تایید های امنیتی را انجام دهد. فیس آیدی که در گوشی Mate 20 Pro هوآوی پیاده سازی شده هم مثل آیفون ایکس اس از تکنولوژی پیشرفتهای بهره میبرد و برای ارائه آن از حسگر های خاصی استفاده شده است که عملکرد فوقالعاده دقیقی دارند. در مقایسه هوآوی Mate 20 Pro با آیفون XS Max مشخص شد که قابلیت فیس آیدی هر دو گوشی عملکرد بسیار عالی دارد و کاملا قابل اعتماد خواهد بود. با فیس آیدی هر دو گوشی حتی در محیط های تاریک هم میتوانید با بالا آوردن گوشی از قفل نمایشگر دستگاه عبور کنید. اما همانطور که گفتیم هوآوی دو قابلیت بیومتریک را برای گذر از قفل نمایشگر میت 20 پرو ارائه کرده است که یکی از آن ها فیس آیدی بود. قابلیت دوم قابلیت محبوب اسکن انگشت کاربر است که به شیوهای نوینتر در گوشی Mate 20 Pro پیادهسازی میشود.
صفحه نمایش این گوشی قابلیت اسکن انگشت کاربر را هم دارد! بدین سبب شما میتوانید با قرار دادن انگشت خود در بخش خاصی از نمایشگر دستگاه از لاک اسکرین آن عبور نمایید یا تایید های امنیتی مورد نیاز را انجام دهید. در بررسی که ما داشتیم مشخص شد که قابلیت مذکور در میت 20 پرو بسیار خوب و قابل اعتماد عمل میکند و تقریبا هیچ باگ، تاخیر و مشکلی در عملکرد آن وجود ندارد. به جرئت مدعی میشویم که اسکن انگشتی که توسط صفحه نمایش گوشی Mate 20 Pro هوآوی انجام میشود از نظر کیفیت توان رقابت با اسکنر های انگشت فیزیکی را دارد. بنابراین باید اعتراف کرد که از نظر قابلیت های امنیتی و بیومتریک شرکت هوآوی یک قدم رو به جلو برداشته و حداقل بدین سبب در مقایسه هوآوی Mate 20 Pro با آیفون XS Max از کمپانی اپل پیشی گرفته است. اما نوبتی هم باید نوبت به مقایسه ظاهر و خوش دست بودن دو گوشی میرسد. قبل از اینکه وارد جزئیات شویم باید بگوییم که هر دو گوشی ظاهری بینظیر و خاص دارند و با در دست گرفتن آن ها کاملا حس در دستگیری یک گوشی پرچمدار و برتر به شما منتقل میشود. بنابراین هدف از شرح تفاوت های ظاهری مابین این دو گوشی فقط مشخصتر کردن بهتر جزئیات سبک طراحی ظاهر آن ها خواهد بود و تصمیم گیری مبنی بر بهتر بودن هر یک از این دو گوشی نسبت به محصول دیگر کاملا به سلیقه شخصی کاربر بستگی دارد. وقتی از نمای رو به رو به دو گوشی مورد نظر نگاه کنید اولین موضوعی که توجهتان را جلب خواهد کرد مربوط به صفحه نمایش بدون حاشیه آن ها میشود که تقریبا با فرم فکتور یکسان در هر دو گوشی بکار رفته است. در بخش فوقانی صفحه نمایش هر دو گوشی مورد نظر قسمتی سیاه رنگ و بیضی شکل برای نصب سنسور های جلو و دوربین سلفی دستگاه بکار رفته که اصطلاحا به آن ناچ (Notch) گفته میشود.
وجه تمایزهایی که از نمای رو به رو در دو گوشی قابل مشاهده هستند شامل دو موضوع خواهند بود. موضوع اول مربوط به کم عرضتر بودن صفحه نمایش میت 20 پرو میشود که ظاهر آن را باریکتر از آیفون XS Max جلوه خواهد داد. مسئله دوم هم مربوط به انحنایی میشود که در دو لبه سمت راست و چپ صفحه نمایش Mate 20 Pro هوآوی وجود دارد. این انحنا یا خمیدگی برای زیبا و خوش دست تر به نظر آمدن دستگاه ارائه شده اما لبه های صفحه نمایش آیفون ایکس اس مکس اپل کاملا فلت و صاف هستند. این دو مورد اصلی ترین تفاوت هایی هستند که از نمای رو به رو مابین دو گوشی میت 20 پرو و آیفون ایکس اس مکس قابل درک خواهند بود. اما وقتی دو گوشی مذکور را برگردانید و به قاب پشت آن ها نگاهی بیندازید، تفاوت های مابین آن ها دو چندان خواهد شد! اولین موضوعی که در این شرایط توجهتان را جلب خواهد کرد مربوط به نحوه نصب و جزئیات دوربین اصلی دو گوشی میشود. دوربین اصلی و دوگانه آیفون XS Max حالتی متعارفتر دارد و به صورت عمودی در گوشه سمت چپ و فوقانی قاب پشت دستگاه نصب است اما دوربین هوآوی Mate 20 Pro حالتی غیرمتعارف خواهد داشت چون از سه لنز مختلف تشکیل شده و این سه لنز به همراه چراغ فلش LED دستگاه در قسمت مشکی رنگی که به صورت یک مربع در بخش فوقانی و وسط قاب پشت گوشی وجود دارد تعبیه شدهاند. پس نحوه نصب لنز دوربین های اصلی دو گوشی در قاب پشت آن ها کاملا به چشم میآید و از محسوس ترین تفاوت های ظاهری آن هاست.
تفاوت بعدی که در قاب پشت دو گوشی وجود دارد به شیوه مشابه در پنل جلوی آن ها هم دیده میشد! این تفاوت مربوط به انحنایی میشود که در دو لبه سمت راست و چپ قاب پشت میت 20 پرو ارائه شده و آیفون XS Max از آن بیبهره است. بنابراین لبه های قاب آیفون ایکس اس مکس چه از نمای رو به رو و چه از نمای پشت کاملا فلت و صاف هستند اما دو لبه سمت راست و چپ قاب هوآوی میت 20 پرو هم در پنل جلو و هم در قاب پشت دارای انحنا و خمش بوده و بدین ترتیب برای کیپ شدن در دست کاربر بستری مناسبتری را فراهم میکند. پس در یک جمعبندی کلی باید بگوییم که هم آیفون XS Max و هم گوشی هوآوی Mate 20 Pro از نظر سبک طراحی و ظاهر گوشی های درجه یک و عالی بوده و با توجه به معیارها و استانداردهای روز طراحی شدهاند. شاید ترجیح دادن ظاهر یکی از این دو گوشی نسبت به گوشی دیگر امری سلیقهای باشد اما ارائه ویژگی های بهتر و بیشتر در یک گوشی مطلقا نشان دهنده برتری آن نسبت به گوشی دیگر خواهد بود. به نظر بهرهمندی Huawei Mate 20 Pro از نمایشگر با قابلیت اسکن انگشت یکی از اصلی ترین برتری های طراحی آن در مقایسه با آیفون XS Max خواهد بود و میتواند تنها وجه تمایز اصلی مابین این دو گوشی از نظر طراحی باشد.
مقایسه هوآوی Mate 20 Pro با آیفون XS Max اپل: صفحه نمایش
در این مرحله از مقایسه هوآوی Mate 20 Pro با آیفون XS Max در رابطه با صفحه نمایش دو گوشی مورد نظر و کیفیت آن صحبت خواهیم کرد. هر دو گوشی مذکور نمایشگری بدون حاشیه و بسیار زیبا دارد که از نظر کیفیت هم جزو بهترین های بازار هستند. مقایسه را با زیر ذرهبین قرار دادن اندازه، نوع پنل نمایشگر و نسبت تصویر آن در دو گوشی مذکور آغاز میکنیم. صفحه نمایش بدون حاشیهای که در آیفون ایکس اس مکس اپل بکار رفته از نوع سوپر آمولد (Super AMOLED) و 6.56 اینچی است و نسبت تصویر 19.5 به 9 را ارائه میکند اما صفحه نمایش میت 20 پرو از نوع آمولد و 6.39 اینچی بوده و همان نسبت تصویر 19.5 به 9 را ارائه خواهد کرد. با این حال چون بدنه میت 20 پرو کم عرضتر از بدنه iPhone XS Max طراحی شده، نمایشگر آن بلند و کم عرضتر از نمایشگر آیفون ایکس اس مکس به نظر میرسد. بنابراین از نظر نوع پنل (تکنولوژی نمایشگر) و اندازه، برتری از آن آیفون XS Max خواهد بود. فراموش نکنید پنل های نمایشگر سوپر آمولد نسبت به پنل آمولد بهینهتر و گران قیمتتر هستند.
اما از نظر رزولوشن و تراکم پیکسلی وضعیت صفحه نمایش دو گوشی مذکور چگونه خواهد بود؟ صفحه نمایش آیفون ایکس اس مکس اپل رزولوشن 2688 در 1242 پیکسل را ارائه میکند. با توجه به اینکه صفحه نمایش گوشی 6.5 اینچی است، تراکم پیکسلی در حدود 458 پیکسل در هر اینچ برای آن به ارمغان آورده میشود. این موضوع در حالیست که نمایشگر 6.39 اینچی گوشی Mate 20 Pro رزولوشن 3120 در 1440 پیکسل را ارائه کرده و بدین ترتیب تراکم پیکسلی آن به چیزی در حدود 538 پیکسل در هر اینچ میرسد. بنابراین از نظر تراکم پیکسلی و رزولوشن برتری مقایسه از آن گوشی هوآوی میت 20 پرو خواهد بود. پس باز هم شاهد رقابت تنگاتنگی مابین آیفون XS Max و هوآوی Mate 20 Pro هستیم چون هر دو گوشی صفحه نمایش عالی و با کیفیتی دارند. تکنولوژی هایی که در راستای بهبود کیفیت نمایش تصویر در آیفون ایکس اس مکس بکار رفتهاند شامل مواردی همچون دالبی ویژن (DolbyVision،HDR10) گستره رنگی وسیع (Wide Color Gamut) و تروتون (True-Tone) خواهند بود. در هوآوی میت 20 پرو هم از دو تکنولوژی DCI-P3 و HDR10 برای بهبود کیفیت محتوای تصویر استفاده میشود. هر یک از این ویژگی ها توضیحات تخصصی و خاصی را شامل میشوند که ما خیلی قصد نداریم وارد جزئیات آن ها شویم و میخواهیم تمرکز مقایسه را بر روی سایر ویژگی های مهمتر و عملی نمایشگر دو گوشی معطوف کنیم.
روی صفحه نمایش هر دو گوشی نام برده شده با یک لایه شیشه محافظ پوشانده شده است. شیشهای که بر روی نمایشگر هوآوی Mate 20 Pro بکار رفته از نوع گوریلاگلس 5 است که مقاومت بالایی در برابر تماس با اشیا و اجسام تیز و خراشیده شدن دارد. اما در سمت مقابل اپل دقیقا مشخص نکرده که چه شیشه ضد خشی را روی صفحه نمایش iPhone XS Max بکار برده و فقط میدانیم که این شیشه ضد خش و دافع چربی است. در هر حال ما توصیه میکنیم برای محافظت هر چه بیشتر از صفحه نمایش دو گوشی مذکور، حتما روی آن ها را با گلس محافظ ال سی دی بپوشانید. همانطور که قبلا هم اشاره کرده بودیم صفحه نمایش هر دو گوشی مذکور بدون حاشیه طراحی شده است. طبق آمار نمایشگر میت 20 پرو چیزی در حدود 87.9 درصد از کل مساحت پنل جلوی دستگاه را در بر میگیرد و از سمت دیگر صفحه نمایش آیفون ایکس اس مکس حدود 84.4 درصد از کل مساحت پنل جلوی دستگاه را در بر گرفته است. ضمن اینکه دو لبه سمت راست و چپ نمایشگر میت 20 پرو انحنادار و خمیده هستند اما لبه های صفحه نمایش سوپر آمولد آیفون ایکس اس مکس کاملا فلت و صاف خواهد بود. بنابراین این چند مورد هم از تفاوت های نسبتا جزئی مابین نمایشگر دو گوشی محسوب میشود که باید در مقایسه هوآوی Mate 20 Pro با آیفون XS Max اشاره مختصری به آن ها میشد.
اما صفحه نمایش هر یک از دو گوشی نام برده شده یک ویژگی خاص و منحصر به فرد دارند که در نمایشگر دو رقیب شاهد ارائه آن نیستیم. ویژگی خاص صفحه نمایش آیفون XS Max مربوط به پشتیبانی از قابلیت لمس سه بعدی (3D Touch) میشود که به موجب آن کاربر میتواند با افزایش شدت فشار انگشت خود بر روی آیکون های مختلف موجود در رابط گوشی دستور انجام اقدامات خاص و متفاوت را بدهد. به عنوان مثال شما میتوانید با فشار دادن انگشت خود بر روی آیکون اپلیکیشن دوربین، به منوی جدیدی دست پیدا کنید که فعالسازی حالت های مختلف ضبط عکس و ویدئو را به طور آنی امکانپذیر کنید. پس پشتیبانی صفحه نمایش آیفون XS Max از قابلیت لمس سه بعدی یکی از قابلیت های خاص آن است که در گوشی Huawei Mate 20 Pro شاهد پیاده سازی و ارائه آن نیستم. اما از سمت مقابل صفحه نمایش هوآوی میت 20 پرو هم یک ویژگی خاص دارد که نمایشگر آیفون ایکس اس مکس از آن بیبهره است. این ویژگی مربوط به قابلیت اسکن انگشت کاربر میشود که در بخش این مقایسه هم در رابطه با آن صحبت کردیم. پس این دو ویژگی از اصلی ترین تفاوت های عملکردی مابین نمایشگر دو گوشی مذکور به شمار میروند.
اما کیفیت نمایش محتوا در نمایشگر دو گوشی هوآوی Mate 20 Pro و آیفون XS Max چگونه است؟ در بررسی هایی که داشتیم مشخص شد که نمایشگر هر دو گوشی کیفیت بسیار عالی دارند. محتوایی که روی آن ها به تصویر کشیده میشود کاملا شارپ بوده و کنتراست مناسبی دارد. علیرغم اینکه رزولوشن و تراکم پیکسلی صفحه نمایش هوآوی میت 20 پرو از نمایشگر آیفون XS Max بیشتر است، اما در عمل این موضوع خیلی قابل درک نخواهد بود و نمیتوان مدعی شد که محتوای نمایشگر این Mate 20 Pro از دید کاربر وضوح بیشتری نسبت به محتوای نمایشگر آیفون XS Max دارد. شارپنس خوب، کنتراست مناسب، وضوح تصویر عالی، شادابی رنگ ها و تفکیکپذیری المان های تصویر همگی از نقاط قوتی هستند که در صفحه نمایش هر دو گوشی مورد نظر وجود خواهند داشت. ضمن اینکه نمایشگر هر دو گوشی نام برده شده از نظر تولید روشنایی هم عملکرد بسیار خوبی دارد و بدین سبب استفاده از آن ها در محیط های باز و تحت تابش نور بدون مشکل امکانپذیر خواهد بود. البته از این نظر نمایشگر سوپر آمولد آیفون ایکس اس مکس بهتر از نمایشگر آمولد گوشی میت 20 پرو عمل میکند و قدرت بیشتری خواهد داشت. برای اینکه در محیط های باز و تحت تابش مستقیم نور شدید به راحتی بتوانید محتوای نمایشگر iPhone XS Max را ببینید کافیست که شدت روشنایی نمایشگر آن را روی 90 درصد تنظیم کنید اما در شرایط مشابه حتما باید شدت روشنایی صفحه نمایش هوآوی Mate 20 Pro روی 100 درصد تنظیم شود تا بازده لازم را داشته باشد. طبق بررسی های صورت گرفته ماکسیمم روشنایی که نمایشگر آیفون ایکس اس مکس قادر به ثبت آن بوده در حدود 650 نیت است و ماکسیمم روشنایی ثبت شده نمایشگر هوآوی میت 20 پرو حدود 580 نیت بوده است. بنابراین از نظر کیفیت صفحه نمایش هر دو گوشی نام برده شده محصولات فوقالعادهای هستند و نقاط قوت خودشان را دارند. برتری های نمایشگر میت 20 پرو نسبت به صفحه نمایش آیفون ایکس اس مکس شامل رزولوشن بیشتر، تراکم پیکسلی بالاتر، نسبت تصویر به بدنه بهتر و پشتیبانی از قابلیت اسکن انگشت میشود و برتری های نمایشگر آیفون XS Max شامل اندازه بزرگتر، پشتیبانی از لمس سه بعدی، بهینه تر بودن و روشنایی بهتر خواهد بود.
مقایسه هوآوی Mate 20 Pro با آیفون XS Max اپل: سیستم عامل و بستر نرم افزاری
یکی از اصلی ترین تفاوت های گوشی میت 20 پرو و آیفون ایکس اس مکس مربوط به سیستم عامل و بستر نرم افزاری آن ها میشود. گوشی اول یک محصول اندرویدی است اما آیفون نام برده شده از سیستم عامل iOS اپل بهره میبرد که این دو با هم تفاوت های عمدهای دارند. اندروید 9 پای (Android 9 Pie) به طور پیش فرض روی گوشی Mate 20 Pro نصب بوده و رابط کاربری اختصاصی هوآوی با نام EMUI 9 هم روی آن پیادهسازی شده است. در سمت مقابل iOS 12 به طور پیش فرض روی آیفون XS Max نصب است و قابلیت ارتقا به iOS 12.1.3 را دارد. ماهیت دو سیستم عامل اندروید و iOS کاملا متفاوت است و از اینرو هر یک از آن ها نقاط قوت و ضعف مخصوص خودشان را دارند. اندروید یک سیستم عامل متن باز (Open Source) است که شرکت های زیادی مثل سامسونگ، هوآوی، سونی، اچتیسی و غیره از آن در گوشی های موبایل خود استفاده میکنند، اما iOS یک سیستم عامل انحصاری است که فقط اپل در گجت هایش از آن استفاده به عمل میآورد. اما تفاوت های عملکردی و کاربردی مابین این دو سیستم عامل در گوشی های میت 20 پرو و آیفون XS Max شامل چه مواردی میشود.
هوآوی در رابط کاربری EMUI 9 قابلیت ها و ویژگی های بسیار متعددی را ارائه کرده است. بدین ترتیب کاربر تقریبا میتواند هر شخصی سازی که مورد نظرش باشد را در رابط گوشی اعمال و از آن استفاده کند. همچنین خیلی از ویژگی هایی که در رابط کاربری EMUI 9 ارائه شدهاند مستقیما از سیستم عامل iOS بر گرفته هستند. به عنوان مثال در حالت پیش فرض بخش اپلیکیشن دراور (App Drawer) از رابط گوشی میت 20 پرو حذف شده و بدین ترتیب تمام آیکون اپلیکیشن های گوشی در هوم اسکرین های آن نمایش داده میشوند که این رویکرد کاملا شبیه به رویکردی است که در سیستم عامل iOS شاهد پیادهسازی آن هستیم. البته کاربر در صورت تمایل میتواند به مراجعه به منوی تنظیمات Mate 20 Pro بخش اپلیکیشن دراور را فعال کند. هوآوی حتی پشتیبانی از دستورات اشارهای را هم عینا مثل آیفون های جدید اپل در گوشی میت 20 پرو و رابط کاربری آن پیادهسازی کرده است. بدین سبب میتوان سه دکمه فیزیکی لبه زیرین صفحه نمایش را پنهان کرد و مستقیما با دستورات اشارهای با گوشی در ارتباط بود. برای مثال میتوان با کشیدن انگشت به طرفین در داخل اپلیکیشن ها از آن ها خارج شد یا با کشیدن انگشت از لبه زیرین نمایشگر به سمت بالا و چند لحظه نگه داشتن آن در وسط صفحه به منوی اپلیکیشن های اخیر (Recent Apps) وارد شد که تمام این ویژگی ها قبلا برای اولین بار در آیفون X اپل ارائه شده بودند و هم اکنون در آیفون XR، آیفون XS Max و آیفون XS هم قابل استفاده هستند. بنابراین برخی از ویژگی های سیستم عامل iOS در گوشی Mate 20 Pro هوآوی وجود دارد.
یکی دیگر از ویژگی های خاصی که توسط سیستم عامل گوشی Mate 20 Pro پشتیبانی میشود و جالب هم خواهد بود مربوط به قابلیتی است که با عنوان EMUI Desktop Mode معرفی شده و شبیه به قابلیت سامسونگ دکس (Samsung DeX) عمل میکند. به موجب این قابلیت کاربر میتواند با نصب گوشی میت 20 پرو به یک مانیتور، حالت دسکتاپ مانند را تجربه کند. این ویژگی برخلاف قابلیت سامسونگ دکس نیازی به گجت (gadget) رابط اختصاصی ندارد و انجام آن فقط با یک کابل تبدیل USB-C به HDMI امکانپذیر خواهد بود. اما ارائه قابلیت های زیاد در رابط EMUI 9 و سیستم عامل هوآوی Mate 20 Pro منجر شده که بستر نرم افزاری این گوشی سنگین شود و حالت بهینه خودش را تا حد زیادی از دست دهد. همچنین برای تنظیم هر یک از قابلیت هایی که در EMUI 9 ارائه میشوند منوی اختصاصی در بخش تنظیمات (Settings) در نظر گرفته شده و چون تعداد این قابلیت ها زیاد است، منوی تنظیمات گوشی پیچیده و کمی غیر قابل درک خواهد بود. بنابراین شاید ویژگی هایی مثل زیاد بودن قابلیت های شخصی سازی در سیستم عامل میت 20 پرو از ویژگی های مثبت آن باشد اما از سمت دیگر سنگین بودن رابط گوشی و نه چندان بهینه بودن آن از نقاط منفی موجود به شمار میروند. البته باید اشاره داشته باشیم که چون گوشی Huawei Mate 20 Pro پردازنده و رم قدرتمندی دارد، در حین بکارگیری آن و استفاده از ویژگی های نرم افزاری رابط گوشی با لگ و تاخیری رو به رو نخواه