موبایل اندروید و تبلت

مزیت ها و فواید روت ( Root ) گوشی اندرویدی چیست ؟

حتما واژه و اصطلاح روت کردن به گوش شما هم خورده است. روت کردن پروسه‌ای است که در آن دسترسی به فایل های ریشه‌ای اندروید آزاد می‌شود و بدین سبب می‌توان تجربه‌ای حرفه ای تر  و البته با امنیت پایین تر را از سیستم عامل اندروید دریافت کرد. در این مقاله می‌خواهیم مهمترین مزیت ها و فواید روت گوشی اندرویدی را برایتان شرح دهیم. بنابراین با مجله تکنولوژی همراه باشید.

مزیت اول : نصب کاستوم رام

به عقیده ما اولین و مهمترین مزیتی که با روت کردن گوشی های اندرویدی می‌توانید به آن دسترسی پیدا کنید مربوط به نصب کاستوم رام می‌شود. کاستوم رام در واقع یک پکیج نرم افزاری است که می‌تواند جایگزین رام اصلی و رسمی گوشی شده و بدین ترتیب بستر نرم افزاری دستگاه را به شکلی کاملا متفاوت برای کاربر قابل استفاده کند. وقتی یک کاستوم رام روی گوشی اندرویدی نصب می‌شود، تمام تنظیمات اختصاصی آن بر روی دستگاه پیاده‌سازی خواهند شد. یک کاستوم رام می‌تواند به مراتب از رام رسمی گوشی سبک تر باشد یا قابلیت های پیشرفته‌تر و متفاوتی را ارائه کند. بنابراین اگر می‌خواهید رام گوشی خود را تغییر دهید و تجربه‌ای متفاوت از تعامل با دستگاه را داشته باشید، نصب کاستوم رام به شما کمک می‌کند و برای انجام این کار نیاز به روت کردن گوشی دارید.

مزیت دوم : حذف اپلیکیشن های پیش فرض

همانطور که گفتیم وقتی گوشی خود را روت کنید می‌توانید به فایل های ریشه‌ی و اصلی سیستم عامل دسترسی یابید و تغییراتی را روی دستگاه اعمال کنید که تا قبل از روت کردن و در حالت عادی قادر به انجام آن ها نیستید. حذف اپلیکیشن های پیش فرض یکی از همین کارهاست! اگر دقت کرده باشید به طور پیش فرض روی همه گوشی های اندرویدی مجموعه‌ای از اپلیکیشن ها نصب هستند که شاید کاربر هیچوقت از آن ها استفاده نکند. این اپلیکیشن ها در حالت عادی قابلیت حذف ندارند و کاربر نمی‌تواند آن ها را از روی گوشی پاک کند. بدین ترتیب بخشی از حافظه داخلی موبایل توسط این اپلیکیشن های پیش فرض و به درد نخور اشغال می‌شود. خوشبختانه با روت کردن موبایل های اندرویدی امکان حذف اپلیکیشن های مذکور فراهم می‌شود و این موضوع یکی دیگر از اصلی ترین مزیت ها و فواید روت گوشی اندرویدی است.

همچنین بخوانید : نحوه استفاده از گوگل مپ ( google map ) به صورت آفلاین

مزیت سوم: جلوگیری از تبلیغات درون برنامه‌ای

روت

خیلی از توسعه دهندگان اندرویدی درآمد خود را از تبلیغات بنری یا پاپ آپی به دست می‌آورند که در اپلیکیشن هایشان ارائه می‌شود. امکان ندارد که شما با این نوع تبلیغات آشنایی نداشته باشید! حتما برایتان پیش آمده که در حین استفاده از یک برنامه ناگهان پنجره پاپ آپی در آن نمایان شود که مربوط به معرفی یک برنامه یا سرویس دیگر باشد یا بدون تردید بنرهای تبلیغاتی کوچکی که در بخش های مختلف بخشی از برنامه ها نمایش داده می‌شوند را دیده‌اید. متاسفانه در حالت عادی هیچ راهی برای جلوگیری از نمایش این تبلیغات درون برنامه‌ای وجود ندارد کاربران باید آن ها را تحمل کنند، اما وقتی گوشی خود را روت کنید می‌توانید با استفاده از روش های خاصی از نمایش تبلیغات درون برنامه‌ای آزاردهنده و پاپ آپ جلوگیری به عمل آورید. این مسئله بدون شک یکی دیگر از اصلی ترین مزیت ها و فواید روت گوشی اندرویدی محسوب می‌شود.

مزیت چهارم: نصب اپلیکیشن های حرفه‌ای و خاص در حالت روت

گوشی روت

خیلی از اپلیکیشن هایی که هم اکنون برای سیستم عامل اندروید توسعه داده شده‌اند به صورت عادی در گوشی های اندرویدی قابل نصب نیستند چون نیاز به دسترسی روت دارند. برخی کاربران به محض شنیدن این موضوع که یک برنامه نیازمند دسترسی روت است، ترس و دلهره در قلبشان ایجاد می‌شود در حالی که واقعا نصب کردن اپلیکیشن هایی که نیاز به روت دارند آنقدرها هم ترسناک نیست! اپلیکیشن هایی که به دسترسی روت نیازمند هستند عموما قابلیت هایی را ارائه می‌کنند که در حالت عادی سیستم عامل اندروید از ارائه آن ها و دسترسی برنامه به آن موارد جلوگیری به عمل می‌آورد. بنابراین وقتی گوشی خود را روت کنید می‌توانید اپلیکیشن های حرفه‌ای‌تر و خاص را روی دستگاه نصب نمایید که اغلب کارایی بسیار جالب تری را نسبت به حالت عادی ارائه می‌کنند. این مسئله یکی دیگر از مزیت های روت کردن گوشی های اندرویدی به شمار می‌رود.

مزیت پنجم: افزایش فضای ذخیره سازی اطلاعات

روت کردن گوشی

یکی از مهمترین مزیت ها و فواید روت گوشی اندرویدی مربوط به افزایش فضای ذخیره سازی اطلاعات می‌شود. به همین دلیل است که همیشه روت کردن گوشی های رده پایین و میان رده بیشتر از سایر گوشی های انجام می‌گیرد. اما روت گوشی چطور می‌تواند به افزایش فضای ذخیره سازی اطلاعات دستگاه کمک کند؟ همانطور که در “مزیت دوم” اشاره کرده بودیم، وقتی گوشی اندرویدی خود را روت کنید امکان حذف اپلیکیشن های پیش فرض دستگاه را خواهید داشت و با حذف این برنامه ها بخش قابل ملاحظه‌ای از حافظه داخلی گوشی آزاد می‌شود. اما علاوه بر این مسئله می‌توان با جایگزین کردن یک کاستوم رام سبک تر به جای رام رسمی گوشی هم فضای ذخیره سازی اطلاعات آن را افزایش داد.

به عنوان مثال ممکن است رام اصلی و رسمی گوشی اندرویدی پایین رده شما که حافظه داخلی 8 گیگابایتی دارد، چیزی در حدود 4 گیگابایت از حافظه دستگاه را اشغال کند اما کاستوم رامی با قابلیت های بیشتر یا حداقل مشابه حجمی در حدود 2 گیگابایت داشته باشد! بنابراین با نصب این کاستوم رام می‌توانید به طرز قابل ملاحظه‌ای به افزایش فضای ذخیره سازی اطلاعات دستگاه کمک کنید. این مسئله یکی از اصلی ترین مزیت های روت کردن گوشی های اندرویدی به شمار می‌رود.

عاطفه

عاطفه هستم عاشق هندوستان ، فیلم و آهنگ های هندی و سریالای ترکی =) تا حدی هم مشتاق به تکنولوژی هستم =)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

بلوک تبلیغ حذف شد

لطفا افزونه بلاک تبلیغ را غیرفعال کنید سپس صفحه را دوباره بارگذاری کنید