آیفون و آیپد

مقایسه آیفون XR و آیفون 8 پلاس اپل

آیفون XR و آیفون 8 پلاس دو مورد از آیفون های پرفروش شرکت اپل هستند که تقریبا قیمت نزدیک به همی دارند، از اینرو ممکن است خیلی از کاربران در انتخاب یکی از آن ها سر دو راهی قرار گرفته و با شک و تردید مواجه شوند. در این مطلب اختصاصی می‌خواهیم به مقایسه آیفون XR و آیفون 8 پلاس بپردازیم و برتری های هر یک از این دو را نسبت به هم مشخص کنیم.

مقایسه آیفون XR و آیفون 8 پلاس اپل: طراحی و ظاهر

یکی از اصلی ترین تفاوت های مابین دو گوشی مورد نظر مربوط به سبک طراحی و ظاهر آن ها می‌شود. حتما می‌دانید که این روزها تجهیز گوشی های موبایل به نمایشگر بدون حاشیه کاملا روی بورس است و این سبک طراحی به عنوان سبک مدرن و مورد پسند کاربران شناخته می‌شود. اپل با درک این موضوع در سال 2018 آیفون های جدیدش یعنی آیفون XR، آیفون XS و آیفون XS Max را به نمایشگری بدون حاشیه مجهز کرد و بدین ترتیب ظاهری زیباتر مدرن‌تر را برای این گجت ها به ارمغان آورد. اما متاسفانه در طراحی آیفون 8 پلاس این سبک بکار گرفته نشده و این گوشی نمایشگر با حاشیه های ضخیم دارد. بنابراین در همین وهله اول باید سبک طراحی مدرن تر صفحه نمایش آیفون XR را به عنوان یکی از اصلی ترین نقاط قوت و برتری های آن در مقایسه با iPhone 8 Plus معرفی کنیم. جالب اینجاست که در اواخر سال 2017 و زمانی که آیفون 8 پلاس معرفی شده بود هم تجهیز گوشی های رده بالا به نمایشگر بدون حاشیه کاملا جا افتاده بود و اصطلاحا ترند محسوب می‌شد، اما اپل این سبک طراحی را فقط در آیفون ایکس (iPhone X) پیاده‌سازی و از ارائه آن در آیفون 8 پلاس خودداری کرد که این موضوع انتقاد خیلی از کاربران را در پی داشت.

اما از نظر کیفیت ساخت، آیفون 8 پلاس وضعیت بسیار خوبی دارد و می‌تواند در مقابل آیفون XR حرفی برای گفتن داشته باشد. فریم اصلی این گوشی از آلومینیوم ساخته شده و پنل جلو و پشت آن با شیشه پوشانده می‌شود. متاسفانه اپل هیچوقت اشاره دقیقی به نوع شیشه‌ای که در آیفون 8 پلاس بکار برده نداشته است، اما می‌دانیم که این شیشه در برابر برخور‌د با اشیای تیز مقاومت بالایی دارد و ضد جذب چربی هم هست. با این حال اکیدا توصیه می‌کنیم برای جلوگیری از به وجود آمدن خط و خش روی نمایشگر و قاب پشت آیفون 8 پلاس از گلس محافظ ال سی دی و گارد موبایل استفاده کنید و ریسک به وجود آمدن خط و خش روی بدنه و صفحه نمایش گوشی را نپذیرید، چون در بررسی های صورت گرفته مشخص شد که علیرغم ضد خش بودن شیشه بکار رفته در قاب iPhone 8 Plus در صورت بی‌احتیاطی به مرور زمان خط و خش هایی روی آن به وجود می‌آید. اما بدنه آیفون XR اپل از چه موادی ساخته شده است؟ این گوشی هم در ویژگی هایی که تاکنون نام بردیم با آیفون 8 پلاس وجه اشتراک دارد، با این تفاوت که فریم اصلی آن از آلومینیوم سری 7000 ساخته شده است. آلومینیوم سری 7000 نسخه بسیار مقاومی از آلومینیوم است که بیشتر در صنعت هوا و فضا مورد استفاده قرار می‌گیرد و مقاومت بسیار عالی در برابر فشار، ضربه، گرما و غیره دارد. قاب پشت و پنل جلوی آیفون XR هم با شیشه ضد خط و ضد چربی پوشانده شده اما با این حال مثل آیفون 8 پلاس، توصیه می‌کنیم برای جلوگیری از به وجود آمدن خط و خش روی قاب پشت و ال سی دی iPhone XR هم حتما از گلس محافظ LCD و گارد موبایل استفاده کنید.

هر دو گوشی مورد نظر از استاندارد ضد آب IP67 پشتیبانی می‌کنند که به موجب آن قادر خواهند بود برای مدت زمان 30 دقیقه در عمق 1 متری آب بدون مشکل دوام داشته باشند. در بررسی های عملی که روی هر دو گوشی مذکور انجام گرفته مشخص شد که ضد آب بودن هر دوی آن ها واقعی بوده و فقط در حد یک شعار یا ویژگی اسمی نیست. البته با این وجود اکیدا توصیه می‌کنیم تا حد امکان از تماس هر دو گوشی مورد نظر با آب و مایعات خودداری شود. اما آیفون XR و آیفون 8 پلاس از نظر اندازه و وزن چه وضعیتی دارند؟ آیفون 8 پلاس طول و عرضی بیشتری در مقایسه با آیفون XR دارد بنابراین بزرگ تر از این گوشی است اما ضخامت بدنه آن کمتر از آیفون XR خواهد بود. بدنه آیفون 8 پلاس ابعاد 7.5 (ضخامت) در 78.1 (عرض) در 158.4 (طول) میلیمتر را ارائه کرده اما ابعاد بدنه آیفون XR معادل 8.3 (ضخامت) در 75.7 (عرض) در 150.9 (طول) میلیمتر خواهد بود. پس از نظر اندازه آیفون 8 پلاس علیرغم اینکه صفحه نمایشی کوچک تری نسبت به آیفون XR دارد، از این گوشی بزرگ تر است. آیفون 8 پلاس با وزنی معادل 202 گرم چیزی در حدود 8 گرم از آیفون XR که حدود 194 گرم وزن دارد سنگین تر هم هست که البته اختلاف وزنی مابین این دو گوشی خیلی قابل درک نخواهد بود.

یکی از ویژگی های خاص آیفون XR مربوط به تنوع رنگی زیاد آن می‌شود. این گوشی در رنگ های مشکی، قرمز، زرد، آبی و سفید روانه بازار شده اما آیفون 8 پلاس شامل سه رنگ مشکی، سفید و رزگلد می‌شود. یکی دیگر از ویژگی های آیفون ایکس آر که در آیفون 8 پلاس شاهد آن نیستیم مربوط به امکان نصب و بکارگیری همزمان دو سیم کارت در آن می‌شود. دو سیم کارتی که در این گوشی قابل نصب و استفاده خواهند بود به ترتیب از نوع نانو و الکترونیک سیم هستند. جالب است بدانید که این اولین باری است که اپل آیفون هایش را با قابلیت پشتیبانی همزمان از دو سیم کارت روانه بازار می‌کند و آیفون XR، XS و XS Max این شرکت ویژگی مذکور را ارائه کرده‌اند. یک تفاوت عمده دیگر هم در سبک طراحی دو گوشی مورد نظر وجود دارد! این تفاوت مربوط به بهره‌مندی آیفون 8 پلاس از دکمه هوم و اسکنر انگشت یا اصطلاحا تاچ آیدی (Touch ID) و بهره‌مند نبودن آیفون XR از این دکمه فیزیکی می‌شود! اپل آیفون XR را به قابلیت تشخیص چهره پیشرفته خود یعنی فیس آیدی (Face ID) مجهز کرده و تاچ آیدی را از آن حذف کرده است. بدین ترتیب کاربر برای آنلاک یا قفل گشایی از نمایشگر آیفون خود باید دستگاه را جلوی صورت خودش بگیرد تا چهره وی توسط اسکنر فوق پیشرفته آیفون XR شناسایی و تایید شود. البته امکان استفاده از پین هم به عنوان قفل صفحه نمایش در آیفون ایکس آر وجود دارد، اما با توجه به کیفیت فوق‌العاده قابلیت فیس آیدی، کمتر کاربری استفاده از پین را به این قابلیت ترجیح می‌دهد. در بررسی های صورت گرفته مشخص شده که فیس آیدی به قدری دقیق عمل می‌کند که حتی چهره کاربر را پس از آرایش کردن، گذاشتن کلاه، تغییر مدل ریش، عینک زدن و غیره هم تشخیص می‌دهد و دستور قفل گشایی از نمایشگر را صادر می‌کند.. در سمت دیگر این قابلیت تفاوت های جزئی مابین چهره دو فرد دوقلوی همسان را هم تشخیص خواهد داد و بدین سبب در شرایط این چنینی اجازه قفل گشایی از صفحه آیفون را صادر نخواهد کرد. پس با خرید آیفون XR می‌توانید از جدیدترین قابلیت بیومتریکی که اپل ارائه کرده استفاده کنید اما باید با تاچ آیدی خداحافظی کنید!

به دلیل تفاوت کاملا محسوسی که در سبک طراحی آیفون XR و آیفون 8 پلاس وجود دارد، در دست گرفتن آن ها هم حس و حال کاملا متفاوتی را به کاربر منتقل می‌کند. وقتی آیفون 8 پلاس را در دست می‌گیرید متوجه کیفیت ساخت بالای دستگاه خواهید شد و بدنه براق گوشی زیبا و چشم نواز خواهد بود. این موضوع به خصوص زمانی که به قاب پشت دستگاه نگاه کنید بیشتر به چشم می‌آید. در این شرایط دوربین دوگانه iPhone 8 Plus هم در گوشه سمت چپ و فوقانی قاب پشت دستگاه رخ نمایی خواهد کرد. اما از نمایی رو به رو وضعیت متفاوتی وجود دارد. چون صفحه نمایش آیفون 8 پلاس بدون حاشیه نیست و در دو لبه بالا و پایین خود حاشیه های ضخیمی دارد، دستگاه از نمای رو به رو کمی در ذوق می‌زند و شبیه به گوشی های قدیمی تر به نظر می‌رسد. در پنل جلوی این گوشی علاوه بر صفحه نمایش، دکمه هوم و خروجی اسپیکر مکالمه دستگاه و لنز دوربین سلفی آن قابل رویت هستند. اما وقتی آیفون ایکس آر را در دست می‌گیرد کاملا حس در دست گرفتن یک آیفون جدیدتر به شما منتقل خواهد شد. از نمای رو به رو صفحه نمایش بدون حاشیه گوشی جذابیت خاصی دارد و حذف دکمه هوم از زیر آن سبب شده دستگاه ظاهری مدرن و به روز تر داشته باشد. در بخش فوقانی صفحه نمایش این گوشی قسمتی به صورت نیم بیضی بکار رفته سنسور های جلو و دوربین سلفی دستگاه را در بر می‌گیرد به این بخش اصطلاحا ناچ (Notch) گفته می‌شود. قاب پشت آیفون XR هم براق است اما دقیقا فرم طراحی مشابهی که در آیفون 8 پلاس بکار رفته را به همراه دارد ، البته با این تفاوت که در گوشه قاب پشت این گوشی خبری از لنز دوربین اصلی دوگانه نیست و یک لنز واحد در گوشه سمت چپ و فوقانی قاب پشت دستگاه دیده می‌شود و چراغ فلش LED چهارگانه‌ای هم درست زیر آن تعبیه شده است. بنابراین اگر بخواهیم جمع‌بندی از این بخش مقایسه آیفون XR و آیفون 8 پلاس اپل داشته باشیم باید بگوییم که هر دو گوشی از نظر کیفیت ساخت محصولات عالی هستند و در یک رده کیفی قرار می‌گیرند، اما از نظر ظاهر با هم تفاوت دارند و آیفون XR به مراتب مدرن تر و به روز تر از آیفون 8 پلاس خواهد بود. پشتیبانی آیفون XR از قابلیت فیس آیدی و بهره‌مندی از صفحه نمایش بدون حاشیه اصلی ترین برتری های آن در مقایسه با iPhone 8 Plus خواهند بود. اگرچه ما عقیده داریم آیفون ایکس آر از نظر طراحی و ظاهر نسبت به آیفون 8 پلاس برتری دارد اما با این حال ترجیح دادن ظاهر و سبک طراحی یکی از این دو گوشی نسبت به دیگری تا حد زیادی به سلیقه شخصی افراد وابسته است.

مقایسه آیفون XR و آیفون 8 پلاس اپل: صفحه نمایش

در این بخش از مقایسه آیفون XR و آیفون 8 پلاس در رابطه با صفحه نمایش دو گوشی مورد نظر صحبت خواهیم کرد. این دو گوشی از نظر صفحه نمایش جای بحث زیادی دارند چون سبک طراحی نمایشگر آن ها نسبت به یکدیگر کامل متفاوت است و این مسئله یکی از اصلی ترین وجه تمایز های مابین دو گوشی مذکور خواهد بود. صفحه نمایش آیفون 8 پلاس حاشیه های ضخیمی دارد اما نمایشگر آیفون XR اپل بدون حاشیه است. بدین سبب اپل توانسته علیرغم کاهش ابعاد بدنه آیفون XR در آن نمایشگر بزرگ تری را نسبت به آیفون 8 پلاس بکار ببرد که این سبک طراحی نمایشگر به معیارهای روز نزدیک‌تر بوده و ظرافت بالاتر طراحی iPhone XR را به رخ می‌کشد. نمایشگر بدون حاشیه این گوشی 6.1 اینچی است اما صفحه نمایش آیفون 8 پلاس 5.5 اینچی خواهد بود. پنل نمایشگر هر دو گوشی از نوع IPS LCD در نظر گرفته شده و روی صفحه نمایش هر دوی آن ها با یک لایه شیشه ضد خش و ضد چربی پوشانده می‌شود که البته بهتر است خیلی به آن اعتماد نکنید و برای جلوگیری از ایجاد خط و خش روی صفحه نمایش هر دو گوشی از گلس محافظ ال سی دی استفاده به عمل آورید.

نسبت تصویر در آیفون ایکس آر اپل 19.5 به 9 در نظر گرفته شده اما در آیفون 8 پلاس نسبت تصویر 19 به 9 ارائه می‌شود. بدین سبب صفحه نمایش آیفون XR بلندتر و کم عرض تر از نمایشگر آیفون 8 پلاس به نظر می‌رسد. اما از نظر رزولوشن و تراکم پیکسلی برتری از آن iPhone 8 Plus است! صفحه نمایش این گوشی رزولوشن 1920 در 1080 پیکسلی یا اصطلاحا فول اچ دی (Full HD) را ارائه کرده و با توجه به 5.1 اینچی بودن اندازه نمایشگر به تراکم پیکسلی در حدود 401 پیکسل در هر اینچ دست پیدا می‌کند. اما در سمت مقابل رزولوشن نمایشگر آیفون XR معادل 1792 در 828 پیکسل است که ترکیب آن با نمایشگر 6.1 اینچی دستگاه تراکم پیکسلی در حدود 326 پیکسل در هر اینچ را به همراه خواهد داشت. بنابراین نمایشگر آیفون XR از نمایشگر آیفون 8 پلاس بزرگ تر بوده و ظاهر جذاب تری دارد اما از نظر رزولوشن و تراکم پیکسلی حداقل بر روی کاغذ وضعیت ضعیف‌تری را ارائه می‌کند. البته در بررسی های عملی صورت گرفته خیلی نمی‌توان با چشم غیرمسلح تفاوتی مابین رزولوشن و وضوح تصویر دو گوشی مورد نظر احساس کرد. ضمنا نمایشگر هر دو گوشی مذکور از قابلیت تروتون (True-Tone) و گستره رنگی وسیع (Wide-Color Gamut) پشتیبانی می‌کنند. پس نمایشگر آیفون XR از صفحه نمایش آیفون 8 پلاس بزرگ تر است و چون بدون حاشیه طراحی شده، منجر به افزایش ابعاد گوشی نمی‌شود و بدین ترتیب آیفون XR توانسته با ابعاد بدنه کوچک تر نسبت به iPhone 8 Plus نمایشگری بزرگ تر داشته باشد. جالب است بدانید که صفحه نمایش آیفون ایکس آر چیزی در حدود 79 درصد از کل مساحت پنل جلوی دستگاه را در بر می‌گیرد اما نمایشگر آیفون 8 پلاس فقط 67.4 درصد از مساحت پنل جلوی گوشی را در بر گرفته است. بنابراین بهره‌مند بودن آیفون XR از نمایشگر بدون حاشیه یکی از برتری های آن است که منجر به زیبا و مدرن‌تر شدن ظاهر گوشی از نمای رو به رو می‌شود.

اما گذشته از تفاوت های ظاهری و رزولوشن نمایشگر دو گوشی، یک تفاوت اصلی و مهم مابین آن ها وجود دارد. این تفاوت مربوط به پشتیبانی آیفون 8 پلاس از قابلیت لمس سه بعدی (3D Touch) و بهره‌مند نبودن آیفون XR از این ویژگی می‌شود. اپل در آیفون XR یک ویژگی دیگر با نام هپتیک تاچ (Haptic Touch) را ارائه کرده که عملکردی نسبتا مشابه با همان قابلیت 3D Touch دارد. به موجب قابلیت لمس سه بعدی یا 3D Touch ارائه شده در آیفون 8 پلاس کاربر می‌تواند با تغییر شدت فشار انگشت خود بر روی آیکون های مختلف در رابط کاربری دستگاه، دستور انجام اقدامات متفاوت و مختلفی را صادر کند. به عنوان مثال شما می‌توانید با فشردن قوی تر آیکون چراغ قوه در آیفون 8 پلاس به منویی برای تغییر شدت نور آن دسترسی پیدا کنید یا با انجام همین کار بر روی آیکون اپلیکیشن دوربین به منویی دسترسی یابید که گزینه هایی مثل ضبط عکس سلفی (Take Selfie)، ضبط ویدئو (Record Video)، ضبط فیلم اسلوموشن (Record Slo-Motion) و غیره را ارائه می‌کند. بدین ترتیب می‌توانید خیلی سریع و با یک حرکت به هدفی که مورد نظرتان است دسترسی داشته باشید. اما همانطور که گفتیم قابلیت لمس سه بعدی توسط آیفون XR پشتیبانی نمی‌شود و به جای آن قابلیتی تحت عنوان هپتیک تاچ در گوشی بکار رفته است. به موجب این قابلیت مدت زمانی که کاربر انگشت خود را روی یک المان رابط کاربری قرار می‌دهد می‌تواند تعیین کننده باشد و دستور انجام اقدامات گوناگون را صادر نماید. به عنوان مثال کاربر با قرار دادن و نگه داشتن انگشت خود روی آیکون دوربین در لاک اسکرین آیفون ایکس آر می‌تواند دستور اجرای مستقیم اپلیکیشن دوربین را بدهد یا با قرار دادن انگشت خود روی آیکون ضربدر در بالای نوتیفیکیشن های لاک اسکرین دستور پاک کردن تمام نوتیفیکیشن ها را صادر کند. پس اگرچه قابلیت لمس سه بعدی توسط نمایشگر آیفون ایکس آر پشتیبانی نمی‌شد، اما قابلیت هپتیک تاچ تا حد زیادی می‌تواند جایگزین مناسبی برای این ویژگی محسوب شود.

اما کیفیت محتوا در نمایشگر دو گوشی مذکور چگونه است؟ در مقایسه iPhone XR و iPhone 8 Plus متوجه شدیم که صفحه نمایش هر دو گوشی به خوبی محتوای مورد نظر را به تصویر می‌کشند و از نظر شادابی، شارپنس، کنتراست، تفکیک‌پذیری رنگ ها و وضوح تصویر عملکرد عالی دارند. بنابراین از نظر کیفیت عملکرد صفحه نمایش هر دو گوشی مذکور وضعیت مطلوبی خواهند داشت و واقعا سخت است که یکی از آن ها را برتر از دیگری قلمداد کنیم. البته با توجه به اینکه صفحه نمایش آیفون XR در مقایسه با آیفون 8 پلاس بزرگ تر است، بدون تردید انجام کارهایی مثل تماشای فیلم و ویدئو یا وبگردی با آن لذت بخش‌ تر خواهد بود. صفحه نمایش IPS LCD هر دو گوشی توان بسیار عالی در تولید روشنایی هم دارد. طبق اطلاعاتی که از سوی سایت فون‌آرنا (https://phonearena.com) ارائه شده، صفحه نمایش آیفون XR می‌تواند به ماکسیمم روشنایی در حدود 678 نیت دست پیدا و نمایشگر آیفون 8 پلاس هم قادر است روشنایی ماکسیمم 567 نیت را ارائه نماید. بنابراین توان تولید روشنایی صفحه نمایش هر دو گوشی عالی بوده و به راحتی می‌توان محتوای نمایشگر دو گوشی را در محیط های باز و تحت تابش نور مشاهده کرد. بدین منظور حتی تنظیم شدت روشنایی نمایشگر بر روی 80 درصد هم کافی خواهد بود و لزومی ندارد که حتما شدت روشنایی صفحه نمایش آیفون های مذکور را روی 100 درصد تنظیم نمایید.

صفحه نمایش هر دو گوشی آیفون 8 پلاس و آیفون ایکس آر کیفیت مطلوب و عالی دارند و شاید اصلی ترین تفاوت مابین آن ها مربوط به همان سبک طراحی، ظاهر و ابعاد باشد. نمایشگر آیفون XR به دلیل بزرگ تر و بدون حاشیه بودن طراحی بهتر و ظاهر شیک تری در مقایسه با نمایشگر آیفون 8 پلاس دارد. از نظر وضوح تصویر و دیگر ویژگی ها شاید بر روی کاغذ تفاوت های مابین نمایشگر دو گوشی مورد نظر وجود داشته باشد اما این تفاوت ها در عمل خیلی قابل درک نیستند.

مقایسه آیفون XR و آیفون 8 پلاس اپل: سیستم عامل و بستر نرم افزاری

تمام آیفون های اپل از سیستم عامل iOS بهره می‌برند. آی او اس در واقع سیستم عامل اختصاصی اپل است و برخلاف اندروید هیچ شرکت دیگری به غیر از اپل اجازه استفاده از آن را در گوشی های موبایل خودش ندارد. تمام آیفون های اپل تا سال های طولانی بعد از عرضه، آپدیت های iOS را دریافت می‌کنند و بدین ترتیب از نظر سیستم عامل در این گجت ها یک هماهنگی و یکپارچه‌سازی جالب وجود دارد. سیستم عامل پیش فرضی که روی آیفون XR اپل نصب است iOS 12 خواهد بود و آیفون 8 پلاس هم به طور پیش فرض از iOS 11 بهره می‌برد. آپدیت iOS 12.1.3 که در حال حاضر (در زمان تدوین این مقاله) جدیدترین نسخه از سیستم عامل مورد نظر است هم برای هر دو گوشی مذکور منتشر شده و به صورت OTA قابل دانلود و نصب خواهد بود. پس با توجه به اینکه هر گوشی مد نظر از یک سیستم عامل مشابه بهره می‌برند، بنابراین ویژگی های یکسانی هم خواهند داشت و تفاوتی از این نظر مابین آن ها وجود ندارد که قابل بحث باشد.

شاید تنها ویژگی که بتوان آن را به عنوان یک وجه تمایز مابین رابط کاربری آیفون 8 پلاس و XR در نظر گرفت، مربوط به قابلیت لمس سه بعدی و هپتیک تاچ باشد که در بخش قبل هم در مورد آن صحبت کردیم. به موجب قابلیت لمس سه بعدی تا 3D Touch کاربر می‌تواند با افرایش و کاهش شدت نیرویی که از طریق انگشت خود به صفحه نمایش وارد می‌کنید، دستور انجام کارهای متفاوت و مختلفی را بدهد. در سمت مقابل قابلیت هپتیک تاچ اقدامات نسبتا مشابه را از طریق نگه داشتن انگشت بر روی المان های مختلف صفحه نمایش مقدور خواهد کرد. آیفون 8 پلاس اپل از قابلیت لمس سه بعدی بهره می‌برد اما آیفون ایکس آر از قابلیت هپتیک تاچ پشتیبانی می‌کند. این دو قابلیت در اصل مربوط به تکنولوژی می‌شوند که در صفحه نمایش آن هار بکار رفته‌ اما چون در نحوه تعامل کاربر با گوشی هم نقش دارند، می‌توان آن ها را به عنوان یک تفاوت در رابط کاربری و بستر نرم افزاری دستگاه هم معرفی کرد.

خوشبختانه آیفون های اپل همیشه سرعت عملکرد عالی داشته‌اند و مابین بستر نرم افزاری و سخت افزاری آن ها هماهنگی خاصی وجود داشته است. در آیفون ایکس آر و آیفون 8 پلاس اپل هم به وضوح این هماهنگی قابل درک خواهد بود. بستر نرم افزاری و رابط کاربری هر دو گوشی عملکرد فوق‌العاده روام و سلیسی دارند و لگ و تاخیری در آن ها دیده نمی‌شود. البته از آنجایی که آیفون ایکس آر نسبت به آیفون 8 پلاس تراشه جدیدتر و قوی‌تری دارد، در بررسی های خیلی عمیق سرعت عملکرد بستر نرم افزاری آن از آیفون 8 پلاس بیشتر خواهد بود اما این تفاوت در عمل و حالتی که یک کاربر در حال بکارگیری دو گوشی مورد نظر است قابل درک نخواهد بود. پس دو گوشی آیفون XR و آیفون 8 پلاس از نظر سیستم عامل و بستر نرم افزاری تفاوت قابل ملاحظه‌ای با هم ندارند و در نقاط قوت و ضعف کلی سیستم عامل iOS وجه اشتراک خواهند داشت.

مقایسه آیفون XR و آیفون 8 پلاس اپل: پردازنده، رم و حافظه داخلی

اگرچه آیفون XR به عنوان نسخه ارزان قیمت‌تر آیفون های سال 2018 اپل معرفی شد، اما با این وجود به همان تراشه‌ای مجهز است که در iPhone XS و  iPhone XS Max  شاهد بکارگیری آن هستیم. تراشه‌ای که در قلب این گوشی بکار رفته، تراشه A12 Bionic خواهد بود که طی فرآیند 7 نانومتری تولید شده و در حال حاضر قدرتمندترین تراشه موبایلی موجود به شمار می‌رود. پردازنده مرکزی که در قلب این تراشه بکار رفته شش هسته‌ای است و چهار هسته آن از نوع Tempest بوده و فرکانس کاری 1.6 گیگاهرتزی را ارائه می‌کنند. دو هسته دیگر پردازنده مرکزی آن از نوع Vortex هستند و فرکانس کاری 2.5 گیگاهرتزی دارند. پردازنده گرافیکی تقویت شده Apple GPU با چهار هسته پردازشگر هم در این تراشه وظیفه تجزیه و تحلیل داده های گرافیکی را بر عهده دارد. پس آیفون ایکس آر به قدرتمندترین تراشه‌ از سری تراشه‌های شرکت اپل مجهز است و انتظار داریم بازده فوق‌العاده‌ای هم داشته باشد.

اما در سمت مقابل آیفون 8 پلاس اپل از تراشه A11 Bionic بهره می‌برد که طی فرآیند 10 نانومتری تولید شده و یک پردازنده مرکزی شش هسته‌ای دارد. چهار هسته پردازشگر مرکزی آن از نوع Mistral هستند و دو هسته دیگر آن Monsoon نام دارند. پردازنده گرافیکی Apple GPU بکار گرفته شده در این تراشه هم سه هسته‌ای است. تراشه A11 Bionic هم واقعا تراشه فوق‌العاده قدرتمندی است و توانی فراتر از توان یک پردازنده موبایلی را ارائه می‌کند، اما این تراشه بر روی کاغذ از تراشه A12 که در آیفون XR بکار رفته ضعیف‌تر خواهد بود. البته در این بین باید به یک موضوع مهم اشاره کرد. زمانی که در گوشی های موبایل از یک تراشه فوق قدرتمند استفاده شود، دستگاه توان انجام هر کاری که کاربر در پی آن باشد را خواهد داشت و در این شرایط تجهیز گوشی به تراشه‌ای قدرتمندتر عملا هیچ کارایی ندارد و بر پتانسیل های عملکردی گوشی نمی‌افزاید. به عقیده ما این شرایط دقیقا در آیفون 8 پلاس و آیفون XR وجود دارد. تراشه هایی که در قلب هر دو گوشی نام برده شده بکار رفته‌اند قدرت فوق‌العاده‌ای دارند و از پس آنالیز داده های هر اقدامی که تصورش را بکنید بر می‌آیند. بنابراین در عمل و برای انجام کارهای مختلف با یک گوشی تفاوتی مابین آیفون 8 پلاس و XR احساس نمی‌شود و به بیان دیگر هیچ کاری وجود ندارد که آیفون XR قادر به انجام آن باشد اما آیفون 8 پلاس پتانسیل لازم برای انجام آن کار را نداشته باشد! پس اگرچه بر روی کاغذ تراشه A12 Bionic آیفون ایکس آر قدرتمندتر از تراشه A11 Bionic آیفون 8 پلاس است، اما در عمل تفاوت چندانی مابین قدرت عملکرد آن ها قابل درک نخواهد بود.

عاطفه

عاطفه هستم عاشق هندوستان ، فیلم و آهنگ های هندی و سریالای ترکی =) تا حدی هم مشتاق به تکنولوژی هستم =)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

بلوک تبلیغ حذف شد

لطفا افزونه بلاک تبلیغ را غیرفعال کنید سپس صفحه را دوباره بارگذاری کنید