اپلاندروید

روشنایی خودکار روی گوشی یا لپ تاپ چگونه کار می کند؟

هیچ رمز و رازی نیست که گوشی های هوشمند و رایانه ها زیبا، خوب، هوشمند هستند . آنها هزاران چیز با فناوری پیشرفته در خود دارند تا تجربه شما را بهبود بخشند. یکی از این موارد روشنایی خودکار است. چطور کار میکند؟

روشنایی خودکار قابلیتی است که ممکن است در آیفون، آیپد و دستگاه‌های اندروید با آن آشنا باشید . در درجه اول برای دستگاه های تلفن همراه استفاده می شود، اما در سال های اخیر در لپ تاپ های ویندوز، مک بوک ها و کروم بوک ها نیز ظاهر شده است. بیایید نگاهی بیندازیم که چگونه این ویژگی چشمان شما را نجات می دهد.

مرتبط: نحوه خاموش کردن روشنایی خودکار در ویندوز 10 یا 11

مفهوم روشنایی خودکار

گوشی های هوشمند و لپ تاپ ها معمولا دارای صفحه نمایش LCD یا OLED هستند. عملکرد آنها متفاوت است، اما نتیجه نهایی این است که نور از طریق صفحه نمایش به چشمان شما تابیده می شود. گاهی اوقات نور می تواند بسیار تند باشد، بنابراین این دستگاه ها اساساً از ابتدا دارای کنترل های روشنایی هستند.

در حالت ایده‌آل، می‌خواهید صفحه نمایش زمانی که در یک محیط تاریک هستید کم نور و در نور مستقیم روشن باشد. بنابراین هر بار که نور محیط اطراف شما تغییر می کند، ممکن است بخواهید روشنایی را مطابق با آن تنظیم کنید. اگر چندین بار در طول روز این کار را انجام دهید، بسیار خسته کننده می شود.

اگر مجبور نباشید خودتان روشنایی را به صورت دستی تنظیم کنید چه؟ اگر دستگاه شما بتواند شرایط نور را حس کند و روشنایی نمایشگر را برای شما تنظیم کند چه؟ ایده روشنایی خودکار از آنجا بود.

مرتبط: نحوه خاموش کردن روشنایی خودکار در آیفون

روشنایی خودکار چگونه کار می کند

خوب، پس این یک ایده عالی است، اما واقعا چگونه کار می کند؟ چگونه یک تلفن یا لپ تاپ متوجه می شود که اطراف شما چقدر روشن است؟ بیایید در مورد سنسورها صحبت کنیم.

تلفن و لپ‌تاپ شما ده‌ها حسگر درون خود دارند. برای مثال گوشی‌ها دارای حسگرهای حرکت، حسگر مجاورت، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، فشارسنج و حسگر نور محیط هستند. آخرین مورد، جادوی پشت روشنایی خودکار است.

سنسور نور محیط در واقع بسیار ساده است. این یک نوع ردیاب نوری است که دارای برخی حسگرهای فانتزی برای اندازه گیری میزان نور موجود در محیط است. شما می توانید آن را به عنوان یک نوع دوربین در نظر بگیرید.

تصور کنید یک عکس می‌گیرید و سپس همه رنگ‌های عکس را ترکیب می‌کنید تا رنگ «متوسط» ایجاد کنید. یک سنسور نور، نور محیط را به روشی مشابه محاسبه می کند. این واحد اندازه گیری “lux” نامیده می شود .

این کلمات بسیار زیادی است که به سادگی می‌توان گفت که حسگر می‌تواند تشخیص دهد که چه زمانی بیرون زیر نور مستقیم خورشید هستید و چه زمانی در رختخواب با چراغ خاموش دراز کشیده‌اید. سپس روشنایی نمایشگر را متناسب با آن تنظیم می کند. سنسور نور محیط را می توان در قسمتی از قاب جلوی دستگاه یافت.

مرتبط: نحوه خاموش کردن روشنایی خودکار در اندروید

یک ایده روشن

همانطور که دستگاه ها همچنان پیشرفته تر می شوند، روشنایی خودکار نیز پیشرفت می کند. دستگاه‌های پیکسل Google دارای «روشنایی تطبیقی» هستند که هوش مصنوعی را به ترکیب اضافه می‌کند. یاد می گیرد که چگونه روشنایی را به تنهایی تنظیم می کنید و همراه با سنسور نور این کار را برای شما انجام می دهد.

برخی از آیفون‌ها، آی‌پدها و مک‌ها دارای « True Tone » اپل هستند که از حسگرهای بیشتری برای تنظیم نه تنها روشنایی، بلکه دمای رنگ برای مطابقت با محیط اطرافتان استفاده می‌کند. این خیلی مرتب است.

این یک مفهوم ساده است که با حسگرهای کوچک فانتزی اجرا شده است. امروزه، ما روشنایی خودکار را بدیهی می دانیم، اما همیشه در دستگاه های دارای نمایشگر چندان رایج نبود. این یک نمونه عالی از فناوری است که زندگی ما را آسان می کند.

عاطفه

عاطفه هستم عاشق هندوستان ، فیلم و آهنگ های هندی و سریالای ترکی =) تا حدی هم مشتاق به تکنولوژی هستم =)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

بلوک تبلیغ حذف شد

لطفا افزونه بلاک تبلیغ را غیرفعال کنید سپس صفحه را دوباره بارگذاری کنید